BIM modelleur / Technisch tekenaar

Solliciteer nu

BIM modelleur / Technisch tekenaar

Sustainer zoekt diverse BIM modelleurs en Technisch tekenaars die projecten kunnen uitwerken in ons innovatieve systeem en in samenspraak met onze partners op zoek kunnen gaan naar slimme technische oplossingen voor nieuwe detailleringen

Full-time / Part-time · Utrecht

Over ons:

Sustainer is opgericht in 2015 met als doel de bouwsector radicaal te verduurzamen. In de afgelopen jaren hebben we een transformatie doorgemaakt, van een partij die zelf duurzame woningen ontwierp naar een softwarebedrijf dat grote bouwbedrijven ondersteunt bij de industriële productie van circulaire woningen op grote schaal. Het komende jaar staan er talloze positieve ontwikkelingen op de agenda: we gaan samenwerkingen aan met nieuwe partners, werken aan steeds omvangrijkere en complexere projecten, en verfijnen en verduurzamen onze systemen om ze nog effectiever te maken.

Als onderdeel van ons team zul je een cruciale rol vervullen bij het gedetailleerd uitwerken van deze projecten. Tegelijkertijd draag je bij aan verdere verbeteringen en uitbreidingen van onze systemen. In de komende maanden hebben we plannen om meerdere technisch tekenaars aan ons team toe te voegen, variërend van junior tot senior niveau. Of je nu aan het begin staat van je tekencarrière of juist ruime ervaring hebt en projecten en collega's kunt begeleiden, we moedigen je aan om je welkom te voelen en te solliciteren!

Dit ga je doen:

Als bruggenbouwer tussen onze ingenieurs en softwareontwikkelaars op kantoor, externe technische adviseurs en teamleden op de bouwplaats, krijg jij de taak om ervoor te zorgen dat we in onze projecten telkens de lat iets hoger leggen wat betreft vorm, architectuur en mogelijkheden. Met grondige kennis van ons product, onze randvoorwaarden en onze uitgangspunten, ga je diep in op de details, neem je deel aan onderzoek en vertaal je dit alles naar heldere tekeningen.

In jouw rol werk je projecten uit en genereer je onze werkplaatstekeningen in Rhino. Je bundelt je denkkracht met het ingenieursteam om slimme oplossingen te bedenken voor complexe technische (detail)uitdagingen, en je zet deze om in een 3D model met behulp van AutoCAD of Rhino. Daarnaast zit je aan tafel met diverse partijen, zoals aannemers, constructeurs en bouwfysici, om te overleggen over deze gedetailleerde aspecten.

& Dit ben jij:

 • Je bent net afgestudeerd -

  Je hebt enige ervaring -

  Je hebt uitgebreide ervaring -

  als technisch tekenaar of BIM-modelleur, bij voorkeur binnen de (hout)bouwsector, en je hebt een sterke affiniteit met technisch detailleren.

 • Je weet moeiteloos de connectie te leggen tussen het ontwerpproces en de bouwpraktijk.

 • Je hebt ervaring met Rhino of je staat open om je AutoCAD / Revit vaardigheden uit te breiden naar Rhino.

 • Er zijn extra pluspunten als je bekend bent met het opstellen van CNC-tekeningen.

 • Het oppakken van de telefoon en het initiëren van overleg met aannemers of adviseurs is iets waar je comfortabel mee bent.

 • Binnen ons internationale team is Engels de voertaal, dus het is belangrijk dat je jezelf goed verstaanbaar kunt maken. Dit is vooral belangrijk voor een goede samenwerking met het software team. Tegelijkertijd is het een groot pluspunt als je een uitstekende beheersing van het Nederlandse taal hebt om de communicatie met onze externe partijen makkelijk te maken.

 • Je voelt je verbonden met onze missie en wilt bijdragen aan een betere wereld en een circulaire bouwsector

Rogier

Team lead engineer

Martijn

Technical designer

Jornt

Technical designer

Danai

Technical designer

Vicente

Parametric Engineer

Berend

Engineer & Project manager

Wat je krijgt:

 • Een verantwoordelijke rol binnen een hecht team van getalenteerde en gedreven wereldverbeteraars, waarbij een gedeelde passie voor digitale productie en maatschappelijke impact samenkomen in een stimulerende en gezellige werkomgeving. Dit alles gebeurt tijdens een opwindende fase van groei.
 • Je zult (deels) werken vanuit ons inspirerende kantoor, gevestigd in een door onszelf ontwikkeld 'box-in-box' concept, in de Werkspoorfabriek te Utrecht.
 • Het aantal werkuren is flexibel en zal worden afgestemd op je takenpakket intern. De werkweek varieert tussen minimaal 24 en maximaal 40 uur.
 • Voor je inzet bieden we een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, variërend tussen €2200 en €4000 bruto op basis van een fulltime dienstverband.
 • We voorzien in een flexibel pensioenplan.
 • Volledige reiskostenvergoeding
 • Je hebt recht op 25 vakantiedagen
 • Bovendien kun je zelf enkele nationale feestdagen kiezen die voor jou belangrijk zijn. Heb je een voorkeur voor het vieren van bijvoorbeeld het Suikerfeest of Keti Koti in plaats van Pinksteren? Dan bestaat de mogelijkheid om dagen om te ruilen.
 • Via Inuka krijg je toegang tot een persoonlijke coach, inclusief ondersteuning voor je mentale welzijn.
 • We hanteren een flexibele werkcultuur die je de ruimte geeft om je werkweek naar eigen inzicht in te delen, omdat jij het beste weet waar en wanneer je optimaal presteert.
 • Elk kwartaal organiseren we een boeiende strategiedag met het team, waarbij werk en ontspanning samenkomen wat altijd voor een leuke en leerzame ervaring zorgt.
 • Bij ons staan diversiteit en inclusie hoog in het vaandel. We verwelkomen sollicitaties van mensen met verschillende achtergronden en identiteiten. We streven ernaar om een eerlijk wervingsproces te behouden, vrij van vooroordelen.

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als BIM modelleur? Dan horen we graag van je! Dit zijn de volgende stappen:

 1. Je laat weten dat je interesse hebt in deze baan, hoe meer je vertelt over jezelf en waarom je bij Sustainer wilt werken, hoe beter!
 2. Omdat we de komende maanden gefaseerd het team willen vergroten kan het even duren voordat je een reactie krijgt. 
 3. De interviews vinden plaats: dit zijn maximaal 2 gesprekken met collega's uit je toekomstige team. We informeren je altijd zo snel mogelijk zodat je weet waar je aan toe bent.
 4. We zijn een match! Je kunt nu een mooi aanbod verwachten en zo snel mogelijk bij ons aan de slag. 
 5. Door te solliciteren ga je er mee akkoord dat we je gegevens in een talentpool bewaren voor een maximum van een jaar zodat we je eventueel later nog kunnen contacten voor een mogelijke functie.